Politie houdt grote controle op Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn

Apeldoorn – De politie heeft vrijdagavond tot ongeveer 00.30 uur een grote controle gehouden op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn, het verkeer werd in beide richtingen gecontroleerd.

De politie richtte zich voornamelijk op bestuurders die alcohol hadden genuttigd. De politie betrapte meerdere mensen, zij werden vervolgens uit de file gehaald en moesten op een ander soort apparaat blazen. Hierop kon precies worden gezien hoeveel alcohol de bestuurder had genuttigd. De meeste bestuurders kwamen goed weg, zij zaten net onder de maximum percentage alcohol. Zij mochten met een waarschuwing hun weg vervolgen.

Ook werden bestuurders gevraagd of zij een rijbewijs bij zich hadden. Sommige bestuurders hadden deze niet bij zich en moesten het door iemand laten brengen.

Ook werden steekproefsgewijs auto’s gecontroleerd op kenteken. Mocht er iets niet kloppen of er wat was verdachts aan het voertuig. Dan kreeg deze ook direct de volle aandacht en werd van top tot teen gecontroleerd. De bestuurders die het laatste half uur de controle passeerde hadden geluk. De politieagenten kregen namelijk geen verbinding met de RDW waardoor zij niet meer bepaalde gegevens konden opvragen.

De politie kon vanavond nog niet precies zeggen hoeveel proces-verbalen er zijn geschreven en of er aanhoudingen zijn verricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *