Laan van de Mensenrechten blijft langer dicht

APELDOORN – Mensen die vaak via de Laan van de Mensenrechten rijden moeten toch wat langer wachten tot zij weer gebruik kunnen maken van de weg.

De weg wat als ongelukkenbocht wordt genoemd, werd na onderzoek door de een gespecialiseerd bedrijf toch door de gemeente aangepakt. In een paar weken tijd waren er namelijk meerdere ongevallen gebeurd in de bocht. In alle gevallen raakte de bestuurders de macht over het stuur kwijt in de bocht. Volgens het gespecialiseerde bedrijf kwam dat doordat het wegdek in de bocht te glad was bij neerslag. Daarop besloot de gemeente de bocht aan te pakken.

De werkzaamheden in de bocht begonnen vorige week donderdag. De Laan van de Mensenrechten zou dan tot 2 november zijn afgesloten maar dit blijkt toch niet haalbaar laat de gemeente vandaag weten. De gemeente wou namelijk de afwatering ook direct aanpakken maar dacht in eerste instantie dat het wel zou lukken om via de berm aan de slag te gaan terwijl de weg gewoon open was. Dit blijkt echter niet veilig genoeg en er zou dieper gegraven moeten worden om dit te kunnen realiseren.

De gemeente wil namelijk het regen water afkoppelen van het riool. Hiervoor moet blijkbaar dieper gegraven worden om oude leidingen te vervangen. De gemeente laat via hun facebookpagina weten dat zij de automobilisten op te hoogte houden.

Automobilisten moeten nu omrijden, dit zorgt er regelmatig voor dat er lange files staan rond om het centrum. De gemeente liet eerder in een reactie weten dat het inderdaad drukker is maar het verkeer niet helemaal dicht slibt. Ook hebben zij op bijvoorbeeld de Koningin Willemina Druckerstraat en de Kalverstraat, verkeersmonitoren opgehangen aan de lantaarnpalen. Dit om het verkeer in de gaten te houden en mocht het nodig zijn zij in kunnen grijpen. Veel mensen denken dat het nieuwe flitscamera’s zijn. Op verschillende Facebookpagina’s worden dan ook foto’s verspreid van de kasten aan de lantaarnpaal. Voor de automobilisten dus “het zijn geen flitskasten”.

Hoelang de werkzaamheden nog bezig zijn is niet helemaal bekend maar de eindtijd wordt nu dus verwacht op 8 november in plaats van 2 november.

Foto: Luciano de Graaf Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *