Grote brand bij Houtbedrijf in Klarenbeek

Klarenbeek – Bij houtbedrijf Krepel aan de Kopermolenweg in Klarenbeek woedt momenteel een brand. Die is volgens de brandweer bijna onder controle.

De brand is ontstaan in een afzuiginstallatie, waar al het zaagsel vanuit de productie samenkomt. Er kwam veel rook vrij. De veiligheidsregio schaalde de brand op naar ‘zeer groot’, omdat het om een houtverwerkingsbedrijf gaat en dat grote risico’s met zich meebrengt. Het bedrijf is gespecialiseerd in de fabricage van binnendeuren, binnendeurkozijnen en hang- en sluitwerk. De Veiligheidsregio heeft vier blusvoertuigen, twee watertankwagens en een watertransportsysteem ingezet.

Paniek om vermissing
Het personeel van Krepel is geëvacueerd. Enkele tientallen medewerkers houden zich buiten het bedrijf op, in afwachting van nadere informatie. Aanvankelijk ontstond er paniek in het bedrijf, omdat er iemand werd vermist. Daarom werd ook een ambulance opgeroepen. Een vermissing is inmiddels uitgesloten.

‘Kom niet kijken’
Bij het begin van de brand, werden mensen wordt verzocht niet naar de brand te komen kijken. Zij kregen ook het dringende advies van de Veiligheidsregio om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen vanwege de rookontwikkeling.

Geen commentaar
De directeur van Krepel is inmiddels ter plekke. Hij wil geen reactie geven. Ook het personeel mag geen mededelingen doen.

De brandweer inspecteert momenteel met een hoogwerker en een warmtebeeldcamera een grote silo van het bedrijf. De brand is nog niet geblust.

TEKST: De Stentor

Foto’s Luciano de Graaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *