Grote alcoholcontrole in het centrum van Apeldoorn

APELDOORN – De politie heeft zaterdagavond een grote alcoholcontrole gehouden in het centrum van Apeldoorn. Op twee locaties werd de controle gehouden.

De eerste locatie was aan de Prins Willem Alexanderlaan. Hier werden naast een blaastest, ook scooterrijders aan de kant gezet en op een rollerbank gezet. Drie bestuurders mochten na een controle op de rollerbank niet meer verder rijden. Een van deze bestuurders, een jonge jongen, bleek niet in het bezit van een rijbewijs, de scooter waarop hij reed was niet verzekerd en ook liep zijn scooter 14 kilometer per uur harder dan de constructie snelheid. Hij kreeg een proces verbaal voor de overtredingen.

Op de Prins Willem Alexanderlaan werden zo’n 600 automobilisten gecontroleerd op alcohol, ongeveer 10 automobilisten hadden te veel op en 2 automobilisten bleken te hebben gereden onder invloed van drugs, zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor een bloedtest.

Rond 23.15 begon de controle op de tweede locatie, de kruising, Asselsestraat met de Wilhelmina Druckerstraat, hier werden tot 1.50 zo’n 400 automobilisten gecontroleerd, ongeveer 8 daar van hadden te veel op en kregen een proces verbaal en een rijverbod. Een automobilist kreeg het niet voor elkaar om 2x positief te blazen, na meerdere pogingen is de man overbracht naar het politiebureau voor een bloedtest. Ook bij deze controle werd iemand gesnapt die mogelijk onder invloed van drugs hebben gereden. Agenten roken tijdens de controle een wietlucht in de auto. De man werd mee genomen naar het politiebureau voor een bloedtest.

De controle aan de Wilhelmina Druckerstraat duurde tot ongeveer 04.00 uur.

Foto’s Luciano de Graaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *