A1 tragedie: Dit weten we tot nu toe

APELDOORN – Het is en blijft een stille dag voor de vrienden, kennissen, voetbalmaatjes en familie van de slachtoffers van het ongeval op de A1. Zij weten nog steeds niet wat zich precies heeft afgespeeld gisterochtend op de A1 bij Deventer. Dit is wat we tot nu toe weten.

Vier Apeldoornse jongens, van begin 20 jaar, raakten op de A1 door nog onbekende oorzaak van de weg en botsten met hun auto tegen een portaal, waar de matrixborden aanhangen. Door de harde klap vloog de auto in brand. Alle vier de inzittenden overleden ter plekke aan hun verwondingen.

Een man en vrouw reden aan de andere kant van A1, toen zij het ongeval zagen gebeuren. De auto stond verwrongen om de paal heen en vloog in de brand, vertelt de vrouw. Een wiel, een motorblok en andere onderdelen lagen verspreid over de weg. “Mijn man belde direct 112.”

Hulpdiensten rukten massaal uit. Meerdere voertuigen van de brandweer kwamen ter plaatse en ook ambulances en politieauto’s boden hulp. Dit was echter voor alle vier de inzittenden al te laat.

De vier Apeldoornse jongens, waren op de terug weg van een feestje in Enschede, laat de zus van slachtoffer Brandon Leatemia (23) weten aan de Stentor. De jongens waren goed bevriend en deelden een passie voor voetbal.

Al eerder werd bekend gemaakt dat twee van de vriend slachtoffers Ömer Dogan en Damian Echter zijn. Samen met Brandon waren zij alle drie voetballers. Damian en Ömer speelden in het eerste elftal van avv Columbia. Brandon was al een tijdje gestopt met voetballen, maar viel de laatste tijd weer af en toe in bij het elftal van zijn neef (Groen Wit).

Vanavond was er een herdenking voor Ömer en Damian bij avv Columbia. De herdenking vond plaats van 19.30 tot 21.30 uur. De vereniging liet maandagavond al weten dat de activiteiten voor deze week niet door zullen gaan.

De politie doet nog onderzoek naar het tragische ongeval en kan daar dan ook nog niks over vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *