Albatross handhaaft zich in de derde klasse

Albatross heeft zich gehandhaafd in de derde klasse, door te winnen bij Juventa’12 donderdagavond. Het werd 2-3 in het voordeel van Albatross uit Ugchelen. ,,Het was wel een heel lang seizoen zo, gelukkig nog wel met de juiste afloop”, zo zei Nol Reinders tegen de Stentor.

Met de overwinning in Wierden kwam er een einde aan een hectisch weekje. Zondag de verloren wedstrijd tegen Turkse Kracht en de vechtpartijen na afloop, het nieuws nadien dat het tweeluik een finale werd en dan donderdagavond de bijzonder gewichtige en allesbepalende overwinning op Juventa’12.

De achtbaan aan emoties kwam voor de ploeg uit Ugchelen tot stilstand en daarmee was assistent Nol Reinders, die de vakantievierende hoofdtrainer Wilco Woutersen verving, in zijn nopjes. ,,Dit wordt een mooi feestweekend in Scheveningen.” De goals kwamen van Sander van Hal, Julian Kirchhof en Patrick de Valk.

In de eerste helft had Juventa toch een lichte overwicht. Dat leidde tot meerdere kansen voor de thuisploeg.

De keeper van Albatross leek gisteren niet helemaal zijn dag te hebben, onnodige stompen, ballen met de voet weg schieten, het was niet zijn beste wedstrijd van het seizoen zullen we maar zeggen. Albatross kwam toch op een 0-1 voor sprong. Een voorzet vanaf links werd binnengekopt door Julian Kirchhof. De club uit Ugchelen kon niet te lang genieten van de 0-1 voorsprong. Na 4 minuten na de goal van Albatross scoorde Juventa de gelijkmaker 1-1 dankzij Joris Lessher.

Na de pauze was er een heel ander Albatross te zien. er werd meer gevoetbald en ook durfde ze steeds meer te voetballen. Dit creëerde meerdere grote kansen.

Patrick de Valk zorgde daarbij voor het absolute hoogtepunt van de avond met een schot vanuit de tweede lijn. Sander van Hal, die na dit seizoen lager gaat spelen, leek de beslissing te brengen met de 1-3, maar Thomas Tijhuis bracht de spanning toch nog terug; 2-3. Na enkele hachelijke momenten voor het doel van Albatross, klonk daar het verlossende eindsignaal.

Albatross won de wedstrijd met 2-3 en blijft volgend seizoen spelen in de derde klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *