Albatross eindigt wedstrijd met 10 man en verliest met 6-1

Ugchelen – Albatross speelde zondagmiddag uit tegen Blauw wit in Nijmegen in de race voor de beker in de groepsfase. De wedstrijd begon om 14.00 uur en Blauw wit liet al meteen merken wat zij wouden en dat was druk zetten naar voren. Albatross wist hier niet direct een antwoord op te geven waardoor Blauw wit meerdere malen tot een kans kwamen.

Albatross bleef maar in de verdediging maar kon niet voorkomen dat het na een paar minuten spelen al 1-0 stond. De spelers van Albatross leken niet helemaal te weten wat zij precies moesten gaan doen. Spelers liepen op posities waar ze niet hoorden te staan, er werd onnodig gelopen door spelers waardoor Albatross niet goed in hun systeem kwam. Maar na ongeveer 20 minuten spelen kreeg ook Albatross meerdere kansen die er zeker in hadden gemoeten maar deze niet af maakte waardoor ze nog steeds achter de feiten aan liepen. Na een aanval van Albatross wist Blauw wit snel een counter in te zetten waardoor de stand 2-0 werd en zij de voorsprong nog meer vergoten. Niet veel later kreeg Albatross weer een paar grote kansen maar gescoord werd er niet. Blauw wit wist dat wel te doen en kwam zelfs op een 3-0 voorsprong. Na de 3-0 leek Blauw wit wat slordiger te worden, passes kwamen niet meer goed aan, er werd geen druk meer gezet waardoor Albatross juist weer kon opbouwen en kon aanvallen.

Na een goede aanval van Albatross werd de stand weer op 3-1 gebracht. Albatross kreeg zo vlak voor rust nog een paar kansen maar de bal ging er niet in. De ruststand, 3-1.

De tweede helft begonnen beide ploegen sterk, zowel Albatross als Blauw wit gingen beide voor de aanval. Albatross moest iets doen om in ieder geval op gelijke hoogte te komen. Na nog geen kwartier spelen vond de scheidsrechter dat een speler van Albatross een “gevaarlijke” overtreding begon waarbij de kleur van de kaart in ogen van veel mensen onterecht is ‘rood’. De speler van Albatross zou met een gestrekt been naar de enkel van de speler van Blauw wit zijn gegaan. De speler van Blauw wit liep geen verwondingen op en kon gewoon door spelen.

Albatross moest dus met 10 man verder en dat zorgde voor de nodige problemen, Blauw wit kwam telkens door de achterhoede. Zo vielen de 4-1, 5-1 en de 6-1 en het had zelf nog meer kunnen wezen. De eindstand 6-1 in het voordeel voor Blauw wit.

Foto’s Luciano de Graaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *