27 juni 2018 Agovv wint in de verlenging van Owios

Agovv wint in de verlenging van Owios

De strijd is gestreden. AGOVV moet het komend seizoen weer proberen in de derde klasse. De finale in Oldebroek had zaterdag alles wat een eindstrijd moet hebben, alleen niet de gewenste uitkomst. OWIOS won na verlenging met 2-1.

In de Oldebroekse heksenketel gaf AGOVV 120 minuten lang alles, sommige spelers konden in de verlenging amper nog lopen. Aan de dadendrang en de support van de meegereisde supporters uit Apeldoorn lag het beslist niet. Die was intens. Tot de laatste seconde werd geprobeerd het onheil af te wenden. Eenmaal lukte dat, in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. De ingevallen Yuri Brentjens – in mogelijk zijn laatste wedstrijd in het eerste elftal – werkte de bal van dichtbij binnen en daarmee dwongen de Blauwen een verlenging af.

Toen stond AGOVV al tegenover tien Oldebroekers. Dennis de Boer had aan het begin van de tweede helft een rode kaart gekregen toen hij natrapte richting Lars Hoekman. Het kantelpunt in de wedstrijd. OWIOS – leunend op de 1-0 voorsprong die Cornell Balk de ploeg in de eerste helft had geschonken – was opeens nergens meer. Het zakte in, liet AGOVV de bal en gaf flink wat ruimtes weg. Pas na een paar omzettingen wisten de Apeldoorners daar van te profiteren. Marco Bosz mocht het vanaf de linkerkant proberen met voorzetten, en Brentjens werd meerdere keren in stelling gebracht.

Na de late 1-1 leek OWIOS rijp voor de slacht. Alleen bleek in de verlenging dus ook een aantal AGOVV-spelers op de laatste benen te lopen. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden, maar het was OWIOS dat met de penaltyserie in zicht de wedstrijd besliste. Invaller Nabil Essaddouqi schoot de Blauwen terug naar de derde klasse.

AGOVV-voorzitter Martin Maassen en (een deel van) de supporters stak de selectie bij terugkeer op Berg en Bos een hart onder de riem. De voorzitter benadrukte dat de inzet tot het eind uitmuntend was geweest en dat verliezen nu eenmaal ook bij voetbal hoort. Hij wenste verder alle ‘vertrekkers’ een mooie toekomst bij hun nieuwe club, met open invitatie om nog eens terug te keren op Berg en Bos.

Het is vakantie. De koppies gaan nu leeg na een lang en moeilijk seizoen. Op 4 augustus begint AGOVV aan een nieuwe missie: terugkeren in de tweede klasse.

TEKST Voetbalvereniging AGOVV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *